Четвъртък, 26 Април 2018 18:48
Оценете статията
(1 vote)

Венци Стефанов: Левски е галеният отбор на България!

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов увери футболната общественост, че тимът му няма да "полегне" на Левски във финала за Купата на България. В интервю пред колегите от "Блиц", босът на "белите" най-сетне разкри причината за огромната си ненавист към тима от стадион "Георги Аспарухов".

 

"Твърдо и категорично настоявам да се вземат крути мерки срещу лумпените по стадионите. Това не са хора, които отиват да подкрепят любимия си отбор. Това не са футболни запалянковци. Подпалиха ми телефона след полуфиналния ни реванш с Ботев, а аз вдигам на всички. Над 90% от тези, които ми звъннаха, бяха такива - лумпени. Какви ли не ругатни чух, а най-много ме заболя, че споменаваха покойния ми син. Меко казано това беше отвратително поведение. Такива люде нямат място на трибуните. Такива трябва да се наказват със затвор".

 

"Славия до финала с много труд. Погледнете колко отбора отпаднаха от турнира, но нито един от тях не подскочи и не нападна съдиите. Само един орева цял Пловдив и даже цяла България. Искали дузпа, нямало засада. Да, ама при засадата играчите спряха да играят, защото страничният рефер беше вдигнал флага си. Освен това да връщам ли назад лентата и да припомням ли, че в началото на двубоя и ние имахме претенции за дузпа".

 

"Не, не, категорично и твърдо не! Няма да полегнем на Левски. Първо, натиск няма и няма да има - ни отгоре, ни отдолу, ни по средата. Искам да подчертая, че приятелските ми отношения със Спас Русев нямат нищо общо със съперничеството на терена. Аз бях в такива и с Тодор Батков, но помните какво се случи през 2013 година. Най-отговорно заявявам и нека футболна България чуе моето обещание - песента "Полегнала е Тодорка" няма да се изпълнява на финала! Ще има друга песен - песен за истинската битка. Категоричен съм и в друго - Славия иска да участва в европейските турнири и ще сторим и невъзможното, за да спечелим Купата на България", заяви Стефанов пред колегите от "Блиц".

 

"Да не сме гаджета, че да си лягаме. Хайде моля ви! Възкръснал е само един - Исус Христос. Освен това, колкото и клиширано да звучи, мач с мач не си приличат. Невинаги фаворитът печели. Аз от 60 години гледам футбол. Нагледал съм се на много битки между Левски и ЦСКА. Преди години обикновено този, който е считан за сигурен победител, губи. Най-яркият пример е 7:2 за "сините" през 1968 година. Всички бяха сигурни, че ЦСКА ще спечели. И то с разлика, защото тимът се намираше в страхотна форма. Ама стана точно обратното.

 

"Моето сърце е бяло, но в миналото бях за Левски в дербитата с ЦСКА. И ще ви кажа защо. Първо, ние сме им помогнали да създадат отбора си, за да има с кого да играем и кого да побеждаваме. Второ, израснах в среда от върли левскари. Младите не помнят, но аз бях в една компания с най-заклетите фенове на "сините" преди много, много години - Коно, Пирли и другите. Но аз съм си славист и такъв ще си умра. Днес обаче отбора на Левски не го предпочитам. Ама никак. Защото за тях винаги е имало индулгенции и помощ. Говоря за последния половин век или по-точно - от началото на така наречената демокрация до наши дни".

 

"О, разбира се, че ЦСКА не е като Левски. Левски е клубът с най-голямата подкрепа отгоре от 10 ноември насам. Особено след ерата на Томас Лафчис. За Левски винаги се е пускало златното кранче, защото е най-галеният тим на демокрацията".

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото