Неделя, 01 Декември 2013 23:12
Оценете статията
(14 гласа)

СНИМКИ И ВИДЕО: Агитките на Динамо (Загреб) и Хайдук (Сплит) се обединиха!

СНИМКИ И ВИДЕО: Агитките на Динамо (Загреб) и Хайдук (Сплит) се обединиха!

1 декември 2013 година може да се счита за исторически ден за хърватския футбол. На днешната дата се случи нещо, изключително рядкосрещано за целия световен футбол и невиждано за хърватския такъв.

 

Ултрасите от крайните фракции на двата гранда Динамо (Загреб) и Хайдук (Сплит) - "Bad Blue Boys" и "Торсида Сплит", се обединиха и гледаха "вечното дерби" на Хърватия заедно на Източната трибуна на стадион "Максимир", пеейки едни и същи песни против футболната мафия, изпълнителния директор на Динамо Здравко Мамич и УЕФА.

 

Действията на ултрасите са предизвикани от новите правила за посещение на мачове в Хърватия. За да си купят билет за гостуване, феновете трябва задължително да предадат личните си данни в клубната централа на любимия си отбор и да разчитат на това дали имат одобрението на шефовете на клуба си за получаване на така наречените "ваучери за посещение на футболен двубой".

 

Именно този нов закон разяри до такава степен крайните фенове на всички отбори в страната, че вечните съперници "Bad Blue Boys" и "Торсида" се обединиха около общата си кауза.

 

Двете групировки се отправиха заедно към стадиона без провокации от която и да било страна, а след това застанаха една до друга и на трибуните.

 

Билетите за мача бяха закупени от домакините "Bad Blue Boys", които дори позволиха на вечния си опонент от "Торсида" да разпъне своя флаг на трибуната, в която двете агитки бяха застанали рамо до рамо. През целия мач от сектора звучаха песни единствено срещу футболната мафия, Здравко Мамич и УЕФА.

 

Самият мач завърши при равенство 2:2, оставило домакините от Динамо (Загреб) начело в класирането с 37 точки. Хайдук е втори с точка по-малко, но и мач в повече от "сините".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последна промяна на Понеделник, 02 Декември 2013 03:19

Подобни статии (по етикети)

Свързано видео

коментари

-9 . 2013-12-02 17:43 #4
Цитирам asdasd:
videhme gi u sofiq

kvo si vidql be bulgarin shiban samo Hurvatiq levski i katolicizum
Цитат
+5 КСПП 2013-12-02 13:31 #3
Цитирам asdasd:
videhme gi u sofiq

да, как ви гониха по уличките, розови клоуни
Цитат
+5 Бранникъ 88 2013-12-02 11:50 #2
Цитирам asdasd:
videhme gi u sofiq


И кво си видял бе шватка, как ги атакувате с камъни и факли и после ви гонят и вие спринтирате въшкари!
Цитат
-7 asdasd 2013-12-01 23:37 #1
videhme gi u sofiq
Цитат

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото