Неделя, 17 Юни 2012 10:51
Оценете статията
(1 vote)

Безредици във Вроцлав след отпадането на Полша, полицията задържа петима

Безредици във Вроцлав след отпадането на Полша, полицията задържа петима

Полицията задържа петима полски запалянковци и използва сълзотворен газ, за да прекрати безредиците във Вроцлав след отпадането на Полша от Евро 2012. Поляците загубиха с 0:1 от Чехия в последния си двубой и останаха на последното място в група "А".

 

"Имаше сбивания между полицията и феновете. Трябваше да използваме сълзотворен газ, за да прекратим безредиците. Петимата най-агресивни привърженици бяха задържани. Инцидентите преди и след мача бяха много по-малко в сравнение с предишния двубой", съобщиха от полицията. 

 

Един от домакините на европейското първенство Полша се представи разочароващо и отпадна още след груповата фаза на турнира.

 

В средата на седмицата маскирани полски хулигани атакуваха руските запалянковци във Варшава преди двубоя между двата отбора, завършил наравно 1:1.

 

Разбеснели се полски фенове нападнаха полицията след отпадането на отбора им от Евро 2012.Въпреки това до сериозни инциденти не се стигна.

 

Полската полиция арестува още 20 футболни хулигани, участвали в безредиците във Варшава на 12-ти юни по време и след мача между Полша и Русия от Евро 2012. Това съобщи днес говорителят на полицията в полската столица Мачей Карчински.

 

"Ние задържахме още 20 фенове за инцидентите във Варшава. Има подозрения, че един от тях е организирал безредиците. Всички материали ще бъдат предадени в прокуратурата. Съдът ще вземе решение", каза още Карчински. 

 

По неговите думи, всичките 20 арестувани запалянковци са поляци. Така арестуваните със връзка с инцидентите във Варшава миналия вторник вече са над 200.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Обратно в началото