Четвъртък, 04 Октомври 2018 15:36
Оценете статията
(1 vote)

До централата на МВР левскари пребили чужденци след Вечното дерби

Отворено писмо във връзка с тежък акт на расизъм и насилие от страна на феновете на ФК Левски след дербито с ЦСКА

 

Вие чухте, прочетохте ли някъде??? Съмнявам се.

 

Здравейте, "велики левскари" и "страхотни играчи"!Поздравявам ви за поредната страхотна победа не само на терена, но и извън него. За пореден път се доказахте, като "класни" играчи и биячи. Биете разбира се не за първи и последен път, защото тези които прецените, че са по-слаби и различни от вас трябва да бъдат набити - понякога направо убити (колко му е).

 

В събота след футболната победа, фенове на ФК Левски, засичат и подгонват в центъра на София (до стените на Министерство на вътрешните работи - комична случайност) трима чужди граждани, предполагаемо заради цвета на кожата им. Единият успява да избяга, другият (ще го наречем Лени) бива пребит и ритан по главата и лицето му-изгубил е съзнание. Лени е жив, все още се установяват пораженията по тялото му и какви интервенции ше са необходими, за да се завърне към ежедневието си. Той такова тепърва изграждаше, защото Лени идва от Англия, от скоро е в България, започнал работа в престижна компания у нас, той успя да бъде забелязан от всички колеги във фирмата. Защото Лени поздравяваше всеки, винаги усмихнат, радваше се искренно, че е научил изрази като"Добро утро", "Как си"-харесваше му българският език. И България казваше, че харесва, нямаше търпение да я опознае-едва ли е искал да опознава обаче "великите левскари". Разбира се натъртвам на левскари, но е ясно, че можеха разбира се и цесекари да са и каквито изобщо се нарекат-скинари най-точно би било. Но вашият клуб, уважаеми левскари все по-често за подобни инциденти бива санкциониран-пълна тъпотия нали. И някъде прочетох, че срещата в събота минала без инциденти, служебните органи изпълнили страхотно задълженията си, възпитано без сблъсъци този път.

 

Хората, нападнали Лени, не са (няма и да успеят никога) постигнали друго по-важно и приоритетно нещо от това да бият различните от тях-те са професионалисти в тези случаи.

 

И ФК Левски, сега както по темплайт и протокол ще започне да пише, че се разграничава от тези групи, че не толерира подобен акт, изказва съпричастност и т.н., мисля, че по-професионално би му седяло да констатира случилото се и погрижи виновните да понесат отговорност. Защото скъпо ръководство, да седиш зад името на един от най-добрите футболни клубове в държавата, освен спортната игра и подбора на кадри в него, изисква отговорност към моралните ценности, които градиш, в хората, които те харесват и подкрепят.

 

Винаги съм харесвала отбора - не харесвам това, в което се превърна той, свободна арена на нереализирани НЕчовеци с големи комплекси,огромна жестокост и грамадна слабост - да си склонен да посегнеш на човек (за малко и да го убиеш), заради цвета на кожата. Поздравления за мача, поздравления за ценностите на всички животни, познали се и нападнали един истински позитивен човек, пък бил той и чужденец (те българи позитивни малко останаха и без това) в събота вечер.Не, не ви мина без инциденти дербито и ако сте поне малко професионалисти ще го кажете гласно и ще понесете последствията за това.

 

Информацията е публикувана в официалния профил на Емилия Росенова Русева във Фейсбук

Подобни статии (по етикети)

коментари

0 Умрете чернилки 2018-10-10 23:36 #1
Смърт за комунизма и черните деца
Цитат

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото