Четвъртък, 13 Септември 2018 07:04
Оценете статията
(1 vote)

ВИДЕО: Крахът на една кариера на косъм от смъртта

В рамките на само 48 часа кариерата на един млад пилот беше затрита. Всичко вървеше от лошо към по-лошо, докато накрая спря. Като от дръпната не предна спирачка, а направо ръчна.

 

Романо Фенати от отбора на Marinelli Snipers повече няма да се състезава. Поне засега. 22-годишният пилот призна, че е направил „най-глупавото нещо в живота си“, натискайки спирачката на съперника си Стефано Манци от Forward Racing по време на състезанието от Мото2 на пистата в Сан Марино миналата неделя.

 

Двамата пилоти се бяха изравнили на правата и караха с над 200 км/ч (точната съобщена скорост е 217 км/ч). Тогава Фенати се пресяга и натиска предната спирачка на Манци.

 

Имайки предвид високата скорост и нестабилността на двете гуми, цяло чудо е, че Манци остана на мотора си и инцидентът се размина без сериозни последствия.

 

Още в неделя Фенати получи наказание да не участва в следващите две състезания. Реакциите към постъпката и наказанието бяха остри. Британският пилот Кал Кръчлоу призова за изхвърлянето му от спорта.

 

„Мисля, че той не трябва да се качва на мотор никога повече. Трябваше да се прибере в гаража, а отборът му да го изхвърли на момента. Не може да правиш подобно нещо на съперников състезател. Ние рискуваме живота си.

 

Ако някой хване спирачката ти – да, може би е имало контакт преди това, но контакти има постоянно. От повторенията, които видях, не мисля, че Манци се е опитал да го изпревари. Фенари мина високо, той (Манци) мина под него и така се получи контактът. Така е в състезанията. Но да хванеш спирачката на правата заслужава изхвърляне“, каза Кръчлоу.

 

Всъщност, точно този „контакт“ беше първоначалното оправдание на Фенати за глупостта му.

 

„За съжаление, избухвам лесно, но никога не съм имал намерение да нараня колега. Исках само да го накарам да разбере, че това, което направи по-рано, беше опасно, и че и аз мога да правя грешки, каквито той направи“, каза след състезанието Фенати.

 

В понеделник последваха нови наказания за Фенати. 22-годишният пилот бе уволнен от отбора си – Marinelli Snipers, а малко по-късно и бъдещия му такъв – MV Agusta Forward, с който имаше предварителен договор за 2019 година, скъса контракта му.

 

Иронично, Фенати щеше да бъде съотборник именно с Манци в MV Agusta следващия сезон.

 

Във вторник с кариерата на Фенати беше приключено. Италианската федерация по мотоциклетизъм (FMI) отне лиценза му, което означава, че Фенати загуби възможността да се състезава във всякакви международни състезания.

 

В допълнение, Фенати ще трябва и допълнително да свидетелства за инцидента, като се говори и за възможност да бъде отворено и съдебно дело срещу него.

 

„Нямах намерение да нараня Манци. Всичко беше като предупреждение. Исках да му покажа, че трябва да се успокои, защото постоянно търсеше начин как да ме бутне. Не е вярно, че съм се опитал да го убия. Аз съм добър човек, и муха не мога да нараня“, каза Фенати в интервю за италианския вестник Il Resto Del Carlino във вторник, в което обяви и края на кариерата си.

 

„Ще се върна в училище. Ще използвам тази възможност да завърша гимназия, което не успях да направя заради състезанията. В момента съм много разочарован и нямам намерение да се връщам към мотоциклетизма, но с течение на времето, ще видим какво ще стане.“

Последна промяна на Четвъртък, 13 Септември 2018 07:11

Подобни статии (по етикети)

Свързано видеоНапишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото