Четвъртък, 19 Април 2018 08:21
Оценете статията
(0 гласа)

Прочухме се! Светът говори за кръв на Вечното дерби, държавата скочи на хулиганите!

Вечното дерби между ЦСКА и Левски получи световен отзвук по света. Авторитетните медии "Би Би Си", "Ню Йорк Таймс" и "Ройтерс" не подминаха случилото се на срещата, но не развръзката и равенството 2:2 са на фокус, а грозните сцени по трибуните.

 

Ранената полицайка, която се бори да не загуби зрението си и десетки задържани са акцентите в репортажите на световните медии.
Някои подчертават, че инцидентът с полицайката не е дело на димка и друг фенски пиро атрибут, а служителката е била атакувана умишлено със самоделна бомбичка.

 

Главният секретар на МВР Младен Маринов изригна пред бТВ по темата с футболното хулиганство и ранената снощи от бомбичка полицайка по време на дербито между ЦСКА и Левски (2:2).

 

Маринов се ядоса защо в подобни случай винаги се търси несвършената работа на органите на реда, а не се търсят мотивите на онези, които причиняват безредиците.

 

"Защо търсите пропуск в полицията? Да се замислим нормално ли е да се правят бомбички и да се хвърлят по хората. Търсете пропуски във обучението и възпитанието на този, който хвърли бомбичката. Държавата прави своето, има закон. Трябва да има обществена реакция и непримиримост към подобни хулигански действия. Винаги се сблъскваме с това - много полиция, малко полиция. Колко полицаи трябва да има? Трябва заедно да се опълчим срещу подобни прояви", коментира Маринов по темата.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото