Понеделник, 20 Август 2012 10:43
Оценете статията
(0 гласа)

12 фенове на Миньор ще бъдат съдени за хулиганство след мача с Локо Сф

12 привърженици на Миньор - Перник ще бъдат санкционирани за спортно хулиганство след мача с Локомотив – София, съобщиха от ОДМВР в Перник. Предстои актовете да бъдат внесени в съда.


Дванадесет перничани ще отговарят по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Запалянковците са извършили непристойни действия по време на футболната среща Миньор – Перник и Локомотив – София в събота. 

 

По предварителна информация, до спортното хулиганство се е стигнало след разменени реплики между изпълнителния директор на Локомотив и привържениците на жълто черните. Непосредствено след срещата е задържан 30-годишният Г.И. от Перник. 

 

Веднага са предприети действия за установяване и на други участници в инцидента. Установени са 12 запалянковци, на които ще бъдат изготвени и внесени в съда актове за административни нарушения. Въпреки тримесечния срок служителите на полицията ще оформят преписките в най-кратки срокове и ще ги внесат за разглеждане. В момента се проверява, дали дванадесетте са криминално проявени и дали имат санкции и забрани във връзка с предишни спортни хулиганства. Днес е задържан още един агресивен зрител, 20-годишния М.К. от Перник. Предстои да се изясни пълната му съпричастност и участие във възникналия инцидент. 

 

За действията на изпълнителния директор на Локомотив е уведомен дежурният делегат на срещата.

 

Работата по случая продължават служители от Първо РУ „Полиция” – Перник.

Подобни статии (по етикети)

Свързано видеоОбратно в началото