Петък, 06 Септември 2019 08:53
Оценете статията
(1 vote)

Позиция на Червено Панагюрище

Д Е К Л А Р А Ц И Я 

 

на „Клуб на привържениците на ЦСКА Панагюрище“

 

Уважаема червена общност,

 

във връзка със станалия инцидент, при който бе извършена кражба на знамето на нашия фен-клуб, искаме да внесем яснота, като запознаем многобройните червени привърженици със случая. По този начин не търсим никакво оправдание, а да спрем всякакви спекулации и догадки, като кажем само и единствено истината. А тя е следната:

 

На 20 и 21 юли 2019 г. в нашия град, с цел представяне на книгата си, дойде легендата на ЦСКА Христо Стоичков. В тази връзка той прие поканата на нашия фен-клуб да ни гостува. Срещата се осъществи в събота (20 юли) в известна пицария в града ни, собственик на която е редовен наш член. Беше създадена подобаваща организация по посрещането на Ицо, като освен 500 червено-бели балона, бяхме разпънали и знамето на клуба ни, на последния-трети етаж на сградата, на височина на повече от 8 метра от земята(виж снимката). В чест на Стоичков, и поради това, че гостуваше в града ни два дни, решихме да свалим знамето на следващия ден, вярвайки, че визитата ще се превърне в празник за града ни. Не би! 
Това се оказа огромната ни грешка. През нощта на 20 срещу 21 юли въпросното знаме беше най-нагло ОТКРАДНАТО. Веднага информирахме органите на реда, като им предадохме всички записи на охранителните камери на обекта. Полицаите взеха и записите от охранителните камери на съседните обекти. За съжаление обаче положителен резултат от това нямаше. Направихме и собствено разследване, но то също не доведе до очаквания от всички нас резултат.

 

„Клуб на привържениците на ЦСКА в Панагюрище“ е първият извън столичен фен-клуб, създаден в далечната 1995г. В него членуват над 120 човека. В последните три години имаме организирани посещения на над 80 мача на любимия ни отбор - в София, в провинцията и в чужбина. Средната посещаемост е от около 25 човека на мач.

 

Надяваме се, че в този изключително труден за нас момент и въпреки допуснатата от наша страна огромна грешка, ще получим морална подкрепа от всички вас. Това ще ни бъде урок за в бъдеще. Вярваме, че този неприятен инцидент ще ни направи по-силни! Ние, привържениците на ЦСКА в град Панагюрище ще продължим напред, ще ставаме все повече, все по-силни и по-обединени. Ще подкрепяме отбора си до последен дъх и с цялото сърце!

 

Ще се видим на следващия мач на ЦСКА в Пловдив на 14 септември. 

 

ВИНАГИ ВЕРНИ!                                                                                

 

С уважение:                         

„Клуб на привържениците на ЦСКА Панагюрище“

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото