Четвъртък, 10 Януари 2019 09:52
Оценете статията
(0 гласа)

Феновете на Лацио отпразнуваха рождения ден на клуба, раниха 7 полицаи

Агресивно настроени привърженици на Лацио помрачиха празника по случай 119-годишнина от основаването на римския клуб.

 

Около 2500 привърженици на тима се включиха в тържеството на площада на свободата в Рим, като около 300 от тях с маски на лицата предизвикаха масови безредици по улиците.

 

Хулиганите хвърляха камъни и бутилки по полицаите и се наложи служителите на реда да използват сълзотворен газ, за да разпръснат тълпата, съобщи агенция АНСА. Пострадали са седем полицаи, а трима от ултрасите са арестувани.

 

Премиерът на Италия Джузепе Конте коментира, че ако продължават случаите на насилие от страна на футболни фенове, може да се стигне до крайни мерки като затваряне на стадиони.

 

"Затваряне на стадиони ще означава поражение за нас, неумение да се справим със ситуацията, но ако се наложи, ще стигнем и дотам", каза Конте в популярно телевизионно шоу.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото