Неделя, 09 Декември 2018 16:59
Оценете статията
(1 vote)

ВИДЕО: Нахлуването и грабежът във фенмагазина на Левски

Напрежението между феновете на Левски ескалира вчера. От МВР пуснаха сводка, в която съобщиха, че е имало сбиване между привърженици на "сините" от Сектор "А" и Сектор "Б". Наложи се полицията да използва сълзотворен газ, за да предотврати по-сериозно сбиване между двата сектора.

 

Оказва се, че по-рано през деня един от известните привърженици на Левски е нахлул във фен магазина на "Тодор Александров" и е буйствал, като след него са останали доста поразии. За това информира официалната страница на магазина, като към публикацията са прикрепени и снимки от потрошения магазин.

 

"Днес новият ”вожд” на блок 5, Адриан Христов - Щази във видимо нетрезво състояние нападна магазина на НКП в периода между 10:30 и 11:00ч. С нецензурирани реплики нападна магазинера и заплашваше със смърт левскари!", това написаха феновете на официалната страница на магазина във Фейсбук.

 

Форумите и групите на привърженици на Левски във Фейсбук са пълни с коментари относно случилото се. Говори се, че в Сектор "А" се заформя нова ултрас група, която ще се сформира от три фракции - "Синя Хунта", "Южна дивизия" и бивши членове на "София - Запад". Всички те вече не посещават Сектор "Б", а се преместиха на централната трибуна отново след спорове.

 

По информации на свидетели, в основата на конфликта са част от лидерите на фракциите в Сектор "А". Именно те са започнали и конфронтацията пред трибуната преди мача с Етър (2:1), за която МВР информира.

 

Според присъстващи на инцидента група ултраси от централния сектор са атакували преминаващите от там фенове, които отивали към Сектор "Б". Вторите са замервани с камъни и димки, а дори към тях е полетяла и запалена факла.

Подобни статии (по етикети)

Свързано видео

Обратно в началото