Неделя, 09 Декември 2018 08:09
Оценете статията
(0 гласа)

Заплахи за смърт преди аржентинското Суперкласико в Мадрид

Голямо напрежение има преди Суперкласико между Ривър Плейт и Бока Хуниорс в реванш от историческия първи финал между двата аржентински гранда в най-престижния южноамерикански турнир – Копа Либертадорес.

 

Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д’Онофрио обаче разкри, че е получил смъртни заплахи срещу него и семейството му. "Вече сме в Мадрид и се опитваме да се концентрираме върху двубоя. Искаме да премине в добра атмосфера и да разберем, че това е мач. Не става въпрос за нечия смърт. Винаги има хора, които не трябва да са на стадиона. Сигурността на града и държавата се провали. Това е нещо, което те осъзнаха и на следващия ден отговорникът за сигурността в Буенос Айрес си подаде оставката. Те осъзнаха човешкия провал. Не можеш да позволиш на точно определени хора да са на няколко метра разстояние. Винаги има луди идиоти, но те са на благоразумно разстояние, за да не причиняват инциденти. Ривър не е отговорен за случилото се. Хиляди наши фенове заявиха на извършителите да си тръгнат и да не се връщат. За 12 дни не стана ясно кой стори това в деня на финала“, сподели босът на Ривър Плейт. 

 

„Откриха един човек, който няма криминално минало, и според съдиите не принадлежи към никоя банда. Минах през много тежък момент. Когато казвам, че искам да отърва клуба от тези хора, те действат срещу мен. Получих смъртни заплахи, както и семейството ми. Мога да ви покажа телефона си и макар и да не му отдавам важност, през следващите дни съм получил 200-300 заплахи от фенове на Бока. Някой им е предоставил моя номер, така че ще дам под съд собствениците на телефонните номера, отправили заплахи", добави Родолфо Д‘Онофрио. 

 

Реваншът между Ривър Плейт и Бока Хуниорс е тази вечер от 21:30 часа българско време на „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид.

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото