Вторник, 04 Септември 2018 18:52
Оценете статията
(0 гласа)

Съдрани фланелки, счупени лаптопи и автомобил след Лудогорец - Дунав

Изключително грозни сцени са се случвали след мача Лудогорец - Дунав в неделя, разбра BGfootball.com. Журналистът Христомир Раков, който е бил на мача в качеството си на обикновен зрител, е бил атакуван, както се изразява той, от "пишман-ултраси" на Лудогорец.

 

Ето какво пише той в социалната мрежа. Снимката е на скъсаната му тениска след срещата с феновете.

 

"Скъсаната ми тениска след пишман-засада снощи в Разград, от "ултраси" на Лудогорец. Вероятно надрусани, и със сигурност - изключително тъпи пишлемета. Ритнаха ми и лаптопа, който си носех, и имах късмет, че не го счупиха. А това дори не е тениска (фен-артикул) на Дунав, въпреки че е светлосиня. Но те се нахвърлиха при влизането ни в колата, и се опитаха да ми издърпат тениската, вероятно мислейки си, че е шал, който те явно са тръгнали да "крадат", по стара (и малоумна) ултраска традиция. Няма такъв идиотизъм". 

 

И това е при положение, че за мен лично например, след Дунав, вторият отбор в България, който подкрепям, е точно Лудогорец (когато играе в евротурнирите, или срещу Левски или ЦСКА). Срам и позор за Разград са такива елементи.

 

След това продължава с коментари под поста си:

 

"След опита си за "засада", хвърляха и твърди предмети (вероятно камъни) по колата, но шофьорът съобразително тръгна бързо, и се измъкнахме. Можеше някой от нас да пострада, и на колата да нанесат сериозни щети... Но нали трябва да се правят на "ултраси".

 

"Учете ги децата в Разград, не само на баскетбол, но и да стават нормални и читави хора. А не след няколко години да се превръщат в идиотизирани пишман футболни "ултраси" като тези..." BGfootball.com се свърза с пострадалия, който добави още подробности: "Бяхме четирима мъже и една жена. Бяхме паркирали не точно до стадиона, но не и много далеч. Още не сме затворили вратите след като тръгнахме да се прибираме и се нахвърлиха върху нас, да крадат шалове - нали има някаква таква ултраска традиция, да се крадат шалове".

 

"Псуват нещо и викат "дай шала" и други подобни. После ми ритнаха и чантата с компютъра, като се надявам да няма проблем с него. Един ми хвана фланелката и не я пусна докато шофьорът не тръгна. Бяхме още с отворени врати". "Големият късмет беше, че виновникът не пострада. Сигурно ние щяхме да излезем след това виновни..." "Дамата с нас се отърва само с уплаха. От нейната страна вратата беше затворена и само са блъскали по прозореца. След като тръгнахме, чухме удари отзад по колата. Явно са хвърляли камъни", завърши разказа си потърпевшият.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото