Сряда, 11 Юли 2018 12:51
Оценете статията
(0 гласа)

ЦСКА 1948 се подмаза на Левски: Нека заменим Бока Хуниорс за юбилея на Гудни!

На връх рождения ден на Валентин Илиев, който е наставник на втородивизионния ЦСКА 1948, ръководството на новия клуб предложи на Левски да смени аржентинския Бока Хуниорс за юбилейния мач по случай 75 години от рождението на легендата Георги Аспарухов - Гунди. Така щяла да се възстанови традицията на... Вечното дерби.

 

Ето писмото, което изпрати изпълнителният директор на въпросния клуб Добрин Гьонов до колегата му в Левски - Красимир Иванов:

 

"Уважаеми г-н Иванов, през 2018 г. се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, най-голямата легенда на ръководения от Вас клуб и безспорно личност с фундаментално значение за българския футбол, който за кратко в зората на кариерата си облича и екипа на ЦСКА.

 

Научихме, че гостуването на аржентинския гранд Бока Хуниорс в София по случай юбилея на Аспарухов е осуетено и затова решихме да ви предложим съперник на футболния терен на Левски за този специален празник да е ЦСКА. Нашите два клуба - чрез великите си футболисти като Гунди, чрез феноменалните си генерации и чрез своите уникални фенове, са създали явлението Вечно дерби, което няма аналог в българския футбол. Едва ли има по-подходящ начин да бъде отбелязан юбилея на Аспарухов, освен чрез възстановяване на великото съперничество между "сини" и "червени", прекъснато по нефутболни причини преди 3 години.

 

ЦСКА тръгна от най-ниското ниво - за да извърви честно и достойно пътя до завръщането си сред най-добрите в България. Дори в най-тежките моменти не сме спирали да държим на морала и ценностите на нашия клуб. Затова и винаги ще уважаваме нашия голям исторически съперник, с който в миналото нееднократно сме се срещали в приятелски и юбилейни двубои. Вярваме, че България и българският футбол се нуждаят от своя голям мач - вечното дерби, а 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов е идеален повод да възкресим неговата славна традиция.

 

Поздрави и хубав ден! ЦСКА 1948".

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото