Четвъртък, 28 Юни 2018 11:13
Оценете статията
(0 гласа)

ВИДЕО: Трагедията не спря Хилберто Мартинес за Мондиала в Русия

Футболът е саздаден, за да радва хората и те да се наслаждават на играта. Разбира се, видаги има такива, които ще се радват, и такива, които ще плачат. Част от играта е. 

 

Но съдбата понякога си прави лоши шеги с нас. Ще ви разкажем за една трагедия, която може би е най-голямата на настоящото Световно първенство в Русия, а и със сигурност една от най-големите във футбола като цяло.

 

Хилберто Мартинес - едва ли ви говори нещо това име. Адвокат от Мексико, който е на Мондиала, за да подкрепя своите момчета. Той трябваше да е там заедно със семейсвото си, но се оказа сам, с четири баджа, или казано на по-прост език - фенски паспорти или ID, които бяха въведени от руското правителство преди надпреварата.

 

Мартинес е достатъчно заможен, за да може да си позволи да организира такава екскурзия за семейството си. Това беше планирано отдавна. Цялото пътуване беше планирано и уредено, но в последствие не всичко се разви по план.

 

С четири баджа на врата си, Хилберто във всеки удобен момент отправя поглед към небето, сочейки с два пръста нагоре. Сякаш да отправи послание към някого.

 

И това не е случайно. На 28 април 2018 съпругата му Вероника Расчиото (42 год.), както и двете им деца - Диего (8 год.) и Мия (6 год.), отпътуват за Маями, където да погостуват малко на брата на жена му. Но тогава се намесва съдбата и по-точно тази негативна нейна страна - управляваният ван от Вероника, която е с аржентински корени, катастрофира. Тримата загиват на място.

 

Трагедията и шокът са големи, ужасяващи. А 41-годишният Хилберто Мартинес трябва да потърси услугите на психоаналитик, за да успее да преодолее този момент в живота си, а в последствие да отиде на Световното. 

 

Мечтата на семейството е да посетят Мондиала заедно, но... се оказва, че Хилберто е сам. И той ще я осъществи. В тяхна памет. 

 

В Русия той разполага с отделни фланелки на националния отбор на Мексико с името на всеки един от загиналите членове на своето семейство, а на гърба на всяка от тях е изписано името на Вероника, Диего и Мия, а номерът е 2018. 

 

Има и друга фланелка - на гърба й блестят Веро, Диего и Мия, като под тях е изписано: "Завинаги заедно". Тъжно, зловещо, но и велико.

 

Мартинес присъства на първия мач на Мексико от груповата фаза. Той е срещу Световния шампион Германия на "Лужники" в Москва, а латиносите печелят с 1:0. Хилберто става част от партито на стадиона, а след това получава съобщения на мобилния си телефон. "Това беше за твоето семейсво!" То е от вратаря Гийермо Очоа. И добява: "Твоят син Диего се възкачи на небето, за да стане ангел и да ми помогне да полетя!"

 

След края на мача той прави снимка за историята. На скамейката на Сомбрерата адвокатът слага фланелката на дъщеря си Мия на една от седалките, полага фенския паспорт и официалната топка на първенството.  

 

Хилберто Мартинес присъства и на двубоите Аржентина - Исландия (1:1) и Бразилия - Коста Рика (2:0). Купил е билетите, защото неговият син Диего искал много да види на живо играта на Неймар и Меси.

 

Малкият Диего така и няма да види никога настоящата "десетка" на Селесао и винаги сравняваният с Марадона Меси, а Хилберто е на стадиона сам. Без приятели, без никой.

Последна промяна на Четвъртък, 28 Юни 2018 11:57

Подобни статии (по етикети)

Свързано видеоНапишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото