Вторник, 05 Юни 2018 09:14
Оценете статията
(1 vote)

Арестуваха лидера на Милан

Лука Лучи - най-влиятелният човек сред ултрасите на Милан е бил арестуван след мащабна полицейска операция в Италия в началото на седмицата.

 

Тарторът на "росонерите" е заподозрян за търговия с наркотици и е един от 15-имата арестувани в понеделник. Четирима от престъпната група са в чужбина, а двама още се издирват.

 

Разследването е започнало преди повече от две години, а в хода му са били подслушвани 140 телефона.

 

Операция "Дирижабъл" стартира след задържането на Давиде Палица, в когото са открити половин килограм марихуана и много мобилни телефони на 24 март 2016-а.

 

Сред задържаните тази седмица е и бивш стюард на домакинските мачове на Интер на стадион "Джузепе Меаца", но той е много по-ниско в йерархията от Лучи.

 

Според прокуратурата "капо"-то на "Курва суд" е сред водещите фигури на организацията.

 

Лучи е получавал дрогата от албанската мафия, след което я е препродавал в Милано и околностите.

 

Органите разследват два канала - "албански" и "италиански", а тарторът на Милан е свързан с първия.

 

За тези две години операция "Дирижабъл" е задържала 600 кг хашиш и кокаин от Албания, Испания, Южна Америка и от калабрийското пристанище Джоя Тауро.

 

Лука Лучи е получавал стоката в бар "Клан" в Сесто Сан Джовани, като това е ставало много рано сутринта.

 

Именно в това заведение се провеждат седмичните срещи на лидерите на агитката на Милан. Там се обсъждат хореографиите за дербитата, организацията по пътуванията за гостуванията и т.н.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото