Петък, 11 Май 2018 18:21
Оценете статията
(2 гласа)

Аман от изкривени представи за футбола, честно...

Олеее, преди малко слушах коментара на един колега (Томето Русев) за финала за купата, там проклятие ли имало, прокоба ли, кво било. Хайде, спиритуализмът и вещерството как да е.

 

Ама не може да се казва, че Славия играли провинциален футбол, а онея ги били смазали. Това е изкривяване на обективната истина. А тя е, че футболът се играе по правилника на играта. Това е фундаментът, нищо друго! Никъде в правилника не пише, че трябва да се играе с мрежички, крачолчета и финтове като на Гаринча.

 

Почти никога не коментирам колеги, но това го слушах сега и не мога да се съглася. Това е някаква пропаганда, целяща да внуши, че Левски само по някаква случайност не е взел купата, а Славия не играли нищо, ама спечелили благодарение на вратаря си. Ще ме извиняват, но това са разсъждения за пред банята. Във футбола няма късмет, освен ако топката не отскочи в бабуна, или не духне вятър да я вкара в мрежата. Всичко останало е резултат от механиката на самата игра. 

 

Механиката на играта на Левски беше такава, че да не могат да вкарат гол. След като не можеш да вкараш гол, сам си си виновен. Ама изпуснали дузпа, ама ударили греди. Ми така сте ритнали топката бе, господа. Освен това никъде в правилника не пише, че трябва да се играе красиво. Единственото изискване е да се спазват правилата, което Славия направи в продължение на 120 минути. Изисквания за красива игра има в художествената гимнастика, за което сините теоретици могат да се обърнат към Илиана Раева за повече подробности. Във футбола има изискване да се вкарват голове, и толкоз.

 

Това е все едно да победя на бридж, ама да ми държат сметка защо съм спечелил така, а не с три импаса и разни цакания от разиграващия и мора. Ми така съм решил, така съм сречелил. Такъв ми е бил бойният план, с който съм успял. Никъде не пише, че трябва да проведа 20 атаки в мача, колко ще атакувам си е лично мой проблем.

 

Аман от изкривени представи за футбола, честно...

Последна промяна на Събота, 12 Май 2018 16:02

Подобни статии (по етикети)

коментари

0 Куни Джи 2018-05-17 09:57 #2
Станиле, чорбарче старозагорско я ми кажи минава ли ти през акъла че Левски не искаше нарочно да уцели вратата? Видя ли колко удара имхме и как ги отпревихме от близо или далеч по земята с вътрепен лек удар. А досещаш ли се от кого в взет заема за Виваком и защо беше цялата олелия Славия да бъде добутан до финал след дузпи и компромиси и с Етър и с Ботев!! А досещаш ли се защо и на вас ви отмениха гол срещу нас за да може да играем ние на финала а не вие, защото вие нямаше да им легнете. Кво да ти говоря. Значи Лудогрец може да ни се надпи за Х а ние не можем да се надупим заради някакви си 100млн от Асет Банк!!!! Цяла София го знае, има и инфо за залозите по време на мача които случайно или не са за победа на Славия и то точно след дузпи.
Цитат
0 ВЕНЗЕЛОВ 2018-05-11 23:25 #1
TOME BARBI NA MAINATA SI
Цитат

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото