Сряда, 11 Април 2018 12:11
Оценете статията
(0 гласа)

Сандберг: Фенове на Левски ме заплашваха, че ще ми счупят кокалите

Бившият защитник на Левски Симон Сандберг направи шокиращи разкрития за практиката на феновете на „сините“ да се месят в отбора, да нахлуват в съблекалнята след мачове и по време на подготвителни лагери и да заплашват футболистите след лош мач.

 

24-годишният шведски бранител, който пристигна на „Герена“ през лятото на 2016-а, сподели история, в която двама огромни мъже са се появили на вратата на апартамента, в който е живял, и са го заплашили, че ще му счупят всички кокали, ако не напусне страната.
„От началото всичко беше страхотно. Това е голям клуб с добра база в добър град. Но смяната на треньора и други неща ми повлияха. Треньорът, който ме взе, напусна след само месец. На негово място дойде човек, който не харесваше играта ми. Мислех си „Току-що пристигнах. Защо не ми дават шанс?“

 

Езикът беше голям проблем. Те си крещяха на своя език. Никой не разбираше английски. Имаше разделение на две групи – българи и чужденци“, разказа Сандберг в интервю за шведския сайт aftonbladet.se.

 

И точно когато Сандберг усеща, че започва да се превръща в част от отбора, получи контузия в коляното.

 

„Играх като титуляр във всеки мач от зимната подготовка в Кипър през януари. Започвах и всички мачове от първенството през февруари, но в един мач контузих коляното си. Блокирах един изстрел, но усуках връзки. Казах си „Не, това не може да се случва точно сега“. Снимахме коляното след мача и лекарят ми каза „ще играеш пак след месец“.

 

След месец ми казаха, че трябва да подновя тренировки. Отговорих им, че е невъзможно, защото дори не мога да докосна коляното си. Отне ми пет месеца, за да се възстановя. От клуба ми направиха индивидуална програма, но нещата не се подобряваха. Върнах се в Швеция и там ми казаха, че коляното не изглежда добре, че или аз съм сбъркал нещо, или от клуба са объркали програмата ми.”

 

Постепенно, Сандберг се завърна към тренировките, но се подготвяше отделно. Но накрая Левски реши да прекрати договора му и шведът си тръгна от България. Преди това обаче двама мъже се появяват на вратата му.

 

„Погледнах през шпионката и видях мъж. Отворих вратата и двама мъже влязоха. Не знам откъде знаеха къде живея. Казаха ми, че трябва да напусна страната и че ще му счупят кокалите, ако не го направя.

 

Мъжете не бяха млади. Този, който ми каза всички тези неща, беше на около 40-45 г. Не бяха малки момчета, бяха огромни.

 

Бях ужасен. Не знаех дали имат нож в себе си, или не. Бях по бельо, със слушалки и джойстик в ръка. Според мен, бяха фенове на Левски. Не знам защо го направиха – защото отсъствах толкова дълго или заради нещо друго.

 

Хубавото е, че приятелката ми беше на терасата и не видя нищо. Не искам да си представям какво щеше да се случи, ако тя бе отворила вратата.

 

След това ме беше страх да излизам навън. Стоях само в апартамента, в който живеех, докато не си тръгнах.“

 

Сандберг разказа още как феновете са си позволявали да влизат в съблекалнята, „да четат конско“ и да заплашват футболистите след лош мач и по време на подготовките извън България.

 

След като си тръгна от Левски през ноември, шведският защитник бе без отбор за няколко месеца, а от януари играе и е титуляр за Хамарби, който е единственият отбор с две поредни победи в елита от началото на новия сезон.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото