Понеделник, 12 Март 2018 18:27
Оценете статията
(0 гласа)

Асен Букарев: Левски е с по-добри футболисти, а ЦСКА е разколебан

Асен Букарев говори пред Топспорт относно задаващия се сблъсък между Левски и ЦСКА, който е другата неделя на националния стадион "Васил Левски". Буки доскоро изпълняваше ролята на спортен директор на "Герена", макар и по документи названието на длъжността му да беше друго име, така че мненинето му е от значение, имайки предвид, че е запознат достатъчно добре със случващото се в Левски.

 

"Мачът е дерби, защото публиката на стадиона не е като за обикновен мач. В сектор "Г" феновете на ЦСКА са същите като преди, зарядът е същият, емоциите от сблъсъка също... Но аз приемам този мач за едно ново съперничество, ново дерби, което с годините може да се превърне в заместител и наследник на вечното дерби, защото не си спомням да съм бил юноша на Литекс или на Чавдар (Етрополе)...

 

Помня и моя първи мач като юноша на ЦСКА. Дебютирах и вкарах гол, но загубихме с 2:3. Мачът се игра на стадион "Славия", тъй като "Васил Левски" беше в ремонт. Левски тогава разполагаше със страхотен състав - Иванков, Кривия, Гонзо, Бачев, Кайзера... Ние бяхме по-млади и неопитни момчета, треньор ни беше Димитър Пенев. Успяхме да поведем, но Левски ни обърна до 1:3, след това вкарах за 2:3, но в интерес на истината нямахме сили за повече, защото Левски просто беше по-силният отбор.

 

В момента по-разколебан ми изглежда ЦСКА. Спрямо заявките, очакванията и силната есен, която отборът направи, личи видимо отстъпление. С изключение на първия мач срещу Верея, който спечелиха убедително, играта им след това е доста колеблива. Може би несигурността в действията им идва от факта, че бяха напуснати от силен и важен футболист като Антон Недялков, а заместникът му до момента не показва неговото ниво, дори е далеч от него. Определено напрежението е в ЦСКА.

 

Видно е, че Левски, както и ЦСКА, не са във формата, която искат да гледат привържениците им, но е възможно това да е част от плана за подготовката. Кой знае... Със сигурност Левски трябва да бъде по-решителен, по-доминиращ срещу всеки съперник, особено срещу такива като Етър. Лично аз се надявам равенството да не окаже влияние и да разколебае играчите на Левски, и съм сигурен, че няма да е така, защото говорим за съвсем различен като нагласа сблъсък.

 

След селекцията, която бе направена по време на зимната пауза, съм на мнение, че в Левски е събрано повече качество. Пристигнаха добри футболисти в добавка към тези, които бяха взети миналото лято. Като единици Левски разполага с по-добрите футболисти, докато ЦСКА е по-обиграният отбор. Но както вече казах, липсата на Недялков се отразява и е видимо, че играта им не е същата, каквато беше през есента.

 

Левски се отличава с по-добра тактическа дисциплина в защитен план. Отборът е добре организиран и не допуска много грешки в отбрана, съответно и положенията пред неговата врата са сведени до мининмум. В предни позиции обаче сме по-тромави, няма го елемента на изненадата, което може да се окаже проблем. При съперника е обратното - пресират високо, бързи и много остри са в нападение, но в защита нещата не изглеждат толкова добре. И в двата отбора има футболисти, които са способни да решат мача. Фернандо Каранга и Кирил Десподов са интересни играчи. Бразилецът, ако не бъде наказан за мача заради провиненията си с Пирин, е опасен в наказателното поле. Повратлив е, както и Десподов на фланга, но пък в Левски умеят да затварят пространствата и да се нареждат добре при центрирания. Левски също разполага с интересни и класни футболисти като Паулиньо и Обертан, които не действат шаблонно и винаги могат да измислят нещо интересно, ако разбира се, имат достатъчно подкрепа в предни позиции.

 

Очаквам по-предпазлива игра и от двата отбора, по-скоро ще е мач на дебнене, в който основната мисъл ще бъде грешките да бъдат сведени до минимум. Иска ми се да кажа, че Левски ще спечели, но по-скоро виждам още едно равенство. Едно е сигурно, в края на мача публиката няма да я интересува играта, а дали любимият им отбор е победил. В тези мачове това е най-важното, а не дали си нападал или си се защитавал".

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото