Четвъртък, 18 Януари 2018 09:12
Оценете статията
(0 гласа)

Академик Сф събира величията си по случай годишнината от победата над Милан

Ръководството на четвъртодивизионния Академик (Сф) планира приятно тържество. То е по случай 70-годишнината от основаването на дружество “Академик” и годишнина от епохалната победа на “студентите” над италианския колос Милан с 4:3 в турнира за Купата на УЕФА.

 

70 години студентските футболисти пишат футболната история на своя любим клуб. Едни от най-значимите имена, които ще останат завинаги в аналите, са футболистите, победили Милан с 4;3 на 20.10.1976 г.

 

Всички участници в празника ще бъдат удостоени с мачов екип с личното си име и плакет, ознаменуващ 70-годишнината на студентския футбол в България.

 

На 03.02 от 12:00 часа на стадион “Академик” –  4-км в столицата славните герои от сблъсъка с “росонерите” ще излязат на терена срещу други ветерани. Засега 13 души от онзи легендарен тим, воден от Данко Роев, са гарантирали участие. Очаква се светлосините екипи отново да облекат Илия Чалев, Борис Ангелов, Краси Горанов, Краси Манолов, вратарят Георги Тиханов…

 

Те ще поритат по всяка вероятност символично време – 2 полувремена по 7 минути. След този мач ще се играе с участието на други бивши футболисти на Академик като Николай Божов, Аспарух Василев, Мишо Петров, Любо Божанков, Юли Петков…Те ще излязат срещу сегашния отбор на “студентите”, който се подвизава в АОГ – Юг.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото