Неделя, 12 Ноември 2017 21:43
Оценете статията
(0 гласа)

Бултрасите: Сдружение "ПФК Ботев" да построи стадиона и клубът да се самоиздържа

В неделя, 12 ноември, в хотел "Интелкооп" в Пловдив, сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" проведе публична среща относно бъдещето на клубния стадион "Христо Ботев"- Колежа.

 

КПБП даде отчет за дейността си и аргументира позицията си, че към настоящия момент счита за най-добра възможността Сдружение "ПФК Ботев" да построи и управлява стадиона така, че да може футболен клуб Ботев Пловдив да се самоиздържа от него. 

 

Пред обществеността бяха представени детайли относно одобрените на 19 септември 2017-а година от министъра на финансите Владислав Горанов две възможности за финансиране на строителството на стадиона: банков заем от Българска банка за развитие (ББР) или чрез програма JESSICA. Дневният ред на срещата включваше:

 

1) Текущото състояние на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, проектът и концесията му, както и необходимите финансови средства за неговото довършване и въвеждане в експлоатация.

 

2) Възможности за финансиране на стадиона чрез банков заем от Българска банка за развитие (ББР), чрез фонда за градско развитие за южния регион по програмата JESSICA или други международни инвестиционни фондове. 

 

3) Бъдещи действия за повишаване на ефективността на работа по намиране на устойчиво финансиране и възобновяване на строежа на стадиона във възможно най-кратки срокове. 

 

В срещата се включи членът на управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев" Борис Гиздаков, който на 5-и ноември беше упълномощен да търси алтернативни варианти и да преговаря с евентуални инвеститори за строителството на стадион "Христо Ботев". 
Над два часа привържениците на Ботев Пловдив обсъждаха и дискутираха представените два основни варианта за финансиране на строителството на стадиона. 

 

Сред разисканите въпроси бяха условията за дългосрочен банков заем от Българска банка за развитие (ББР), интегрираните планове на община Пловдив за градско развитие, касаещи програма JESSICA и изтичащият през март 2018-а година концесионен срок, в който стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация. КПБП отново обяви, че са подадени документи за членство като юридическо лице в Сдружение "ПФК Ботев" с цел получаване и архивиране на документи за всяко действие относно строителството на стадион "Христо Ботев". 

 

Вече над две седмици се очаква отговор и одобрение на подадените документи за членство от председателя и управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев".

Последна промяна на Понеделник, 13 Ноември 2017 08:50

Подобни статии (по етикети)

коментари

0 hools 2017-11-24 14:32 #1
si4ki maini na sapun vsi4ki papagali v kletkata haha umrete julti kurvi na sofiq zapad 4upihavi ot boi baluci
Цитат

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото