Сряда, 13 Март 2019 07:21
Оценете статията
(0 гласа)

Гочето: ЦСКА ще е в битката за титлата до края

Бившият треньор на Етър и ЦСКА Георги Василев анализира мача между двата отбора, спечелен от "армейците" с 3:1 във Велико Търново.

 

Ето какво каза Гочето пред "Тема Спорт":

 

"Двубоят Етър - ЦСКА създаде истински празник за Велико Търново. По трибуните имаше много настроение. А играта, макар и да не впечатли през първото полувреме, не беше и лоша. След почивката на терена стана много по-интересно с оглед на това, че паднаха всички 4 гола, а и имаше повече разнообразие в действията на отборите. Първата част беше повече на изчакване и проучване. Етър стоеше по-добре до почивката, като стигна до два опасни удара на Крум Стоянов и Сърмов. През вторите 45 минути ситуацията на терена обаче се промени значително. ЦСКА заигра много по-офанзивно. Отборът се възползва от сериозна грешка на Етър в защита, за да открие резултата. Оттам ЦСКА действаше с по-голямо настроение до края на срещата.

 

Прави впечатление, че и двата отбора се стремят да играят до голяма степен в сходен стил, а използват и една и съща схема - 4-1-4-1. Залагат на спокойно и сигурно притежание на топката. Разликата дойде от това, че Етър имаше проблеми в защита. Подобни грешки не са обичайни за отбора, но има обяснима причина - отбраната не беше комплектувана в титулярния си вид поради липсата на Гълъбов. Оттам синхронът в защитата на Етър беше разклатен и се стигна до грешките. Футболистите на ЦСКА трябва да бъдат похвалени точно защото усетиха слабите места на съперника и ги експлоатираха. Доста от играчите се отличиха. Добро включване като ляв бек направи новото попълнение Нуно Томаш. Двама млади пък стартираха в отбрана в лицето на Турицов и Антов и те се представиха на ниво. Има какво да работят по отношение на изнасянето на топката. От друга страна, те почти не оставиха шанс на нападателите на Етър. Добро впечатление направи и Бикел. При по-внимателно вглеждане ще се установи, че през него минаха много топки, а и отне доста пъти. Той е много грамотен технически и знае как да изнася кълбото, което е ценно качество. От друга страна, Енрике малко разочарова. Той започна активно срещата, но постепенно се загуби и не показа това, на което е способен.

 

ЦСКА се стреми да изгради стил с наситена средна линия, както и атаки по крилата. Ако на тези изпълнители им се оставят пространства, те могат да са много ефективни и опасни. А Етър е отбор, който играе футбол. Не се опитва да рита и да мачка физически съперниците, а залага на комбинации. Точно това позволи на ЦСКА да разгърне по-добре играта си в предни позиции и да стигне до голови положения след почивката. Безспорно за ЦСКА се отличи нападателят Али Coy. Той впечатли с борбеност и умение да достига и печели спорни топки. Винаги се стреми да е в близост до завършека на атаката. Успяваше често да ангажира защитниците на Етър. Coy беше доста добре подкрепен и от Тиаго. Португалецът се чувства отлично на позицията зад нападателя. Вижда се, че при Любо Пенев Тиаго отново е пълноценен. Удари две греди, като при втората ситуация се стигна и до третия гол на ЦСКА. Ако му се оставят пространства да шутира, той носи голяма опасност, защото притежава отработен удар. Любопитен момент е, че Антов стартира за сметка на Чорбаджийски. Вижда се, че Антов плува в свои води. Играе много ентусиазирано и се справя отлично и като опорен халф, и като централен защитник. В отбрана сякаш се чувства още по-комфортно. Има огромен потенциал и е логично да му се дава шанс.

 

 

Любо Пенев подхожда смело в избора си на титуляри особено с Антов и Турицов, но двамата младоци оправдаха доверието. Турицов също се представи добре, като се има предвид че срещу него действаше доста нестандартният Батрович, а и левият бек Крум Стоянов се включваше от дълбочина. Турицов обаче не остави много възможности на двамата, за което заслужава добра оценка. Това, което ЦСКА търси целенасочено, е да създава опасности на скорост и през второто полувреме срещу Етър те бяха налице. Успехът е заслужен и загатва за прогрес в играта. Отборът постигна стратегическа победа в битката за титлата срещу сериозен опонент. Няма съмнение, че в края на сезона ЦСКА ще бъде там, където му е мястото. Вече опира до много фактори дали ще е на върха или в подстъпите. Стартът на пролетта беше неубедителен, но за това си има обясними причини. Работата на Пенев обаче вече дава резултати и ЦСКА неминуемо ще е в битката за титлата до края".

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото