Четвъртък, 03 Март 2016 19:30
Оценете статията
(5 гласа)

Сердеров: В Славия ще науча много

Сердеров: В Славия ще науча много

Един от най-перспективните руски футболисти Сердер Сердеров премина в Славия преди около месец. На националния празник на България нападателят отбеляза първия си гол в родния шампионат, който донесе и победата на "белите" срещу Ботев Пловдив. Сердеров се съгласи да даде интервю специално за Fanface.bg, в което сподели емоциите си след дебютното попадение, както и за първите си впечатления от България и за своята кариера като цяло.


 

Сердер, поздравления за първия гол в "А" група. Какво е усещането, след като донесе победата на Славия?

- Благодаря. Усещането е приятно. Най-после успях да вкарам. Ще се постарая да отбелязвам във всеки мач. Днешната среща беше много трудна, съперникът се раздаваше през цялото време. А победата донесе моят гол, който отборът заслужи. Искам да благодаря на всички играчи на Славия. Много важна победа.


Ти дойде в България преди около месец. Как реши на тази стъпка в кариерата си и какви са първите ти впечатления от нашата страна?


-
Имах оферти от Русия. Но отдавна исках да поиграя в Европа. Дори в България, но все пак е Европа. Позвъня ми треньор, който е запознат с качествата ми и това беше много важно. Идвайки на лагер в Славия осъзнах, че много искат да ме привлекат и преминах тук. Впечатленията ми от България са положителни, а София е много красив град.



Лесно ли се работи с Александър Тарханов? Привиква ли отборът към неговите методи и философия?


-
Все още тимът свиква с новия наставник. Всички отбори на Тарханов играят красив футбол. Мисля, че когато разберем философията на Тарханов, Славия ще заиграе красив и комбинативен футбол на едно по-високо ниво.




След 21 кръга Славия е трета в класирането. Какви са шансовете на отбора да играе в Евротурнирите за първи път от 1996 г. насам?

- Всъщност не гледаме класирането. Нашата задача е да излизаме и побеждаваме във всеки мач. Разбира се, искаме да играем в Евротурнирите и да зарадваме нашите фенове.

 

А как те приеха родните фенове? Какво мислиш за родните привърженици?


- Нашите фенове ме приеха много добре. Удиви ме, че тук привържениците викат за своя отбор до последния съдийски сигнал. Днес се сблъсках с освирквания от феновете на Ботев, но това е част от футбола. Най-важното в момента е, че победихме.

 

Отдавна в България не е имало руски футболист. В А група играха доста известни имена като Владислав Радимов и Константин Головской. Запознат ли си с тяхната кариера в българското първенство?

- Знам, че са играли в България, но не съм следял за техните кариери. А що се отнася до руските футболисти, ще се постарая да не разваля мнението за руснаците.


Треньорът на ЦСКА Москва Леонид Слуцкий беше казал: "Сердеров е ярко изразен играч в наказателното поле". Как ще опишеш своя стил на игра?


- Навярно треньорите по-добре ще преценят. По-добре питайте феновете и треньорите за моя стил на игра. В наказателното поле действам по-активно, но имам още много да уча.  Затова и дойдох в Славия при Тарханов.

 

 


Единственият ти мач за ЦСКА Москва беше срещу Лил в Шампионската лига. Какво е усещането да играеш в най-комерсиалния клубен турнир?


-
Тогава бях на 16. В Лил играеше Еден Азар, на когото много симпатизирам. Усещанията бяха приятни като в хубав сън. Надявам се, това няма да е последният ми мач в Шампионска лига.


В Анжи игра с такива световни звезди като Вилиан и Ето'О. На какво те научиха те?


- От Вилиан научих много финтове. А Самуел ме научи на много неща на и извън терена. Той много ми помагаше. Помня как в първия си мач за Анжи пропуснах сам срещу вратаря след негов пас. Тогава той ми каза: "Ще има много победи и много загуби. Важното е да не се отказваш и да продължааш напред."

 

Когато Сюлейман Керимов разпродаде звездите в Анжи, отборът се бореше за оцеляване. Това повлия ли на мотивацията ти?

- Никак даже. Играх за родния си клуб от все сърце. Просто тогава дойдоха нови треньори, които не залагаха на младите. Бояха се да пускат млади футболисти заради резултата от мача. Смятам, че и младоците щяхме да играем със същия успех и да се справим с нужните задачи.


Може ли лимитът на легионери в Русия да помогне на младите играчи да се развият?


- Мисля, че нищо няма да се промени, защото всеки играч трябва да се конкурира с по-силни от него. Единствено ми се иска в Русия да има повече чужденци като Хълк, Муса и Витцел. Мнозина напускат шампионата след 1-2 сезона. Вероятно гледат на него по-скоро като трамплин към топ първенствата на Европа.

 

 

Вкарваше голове редовно в младежкия национален отбор. Смяташ ли, че като футболист в българското първенство, можеш да получиш повиквателна в Сборная?



- Нивото на младежкия и мъжкия национален отбор е коренно различно. Мисля, че всичко е възможно. Всичко зависи от мен. С помощта на Всевишния някой ден ще мога да облека екипа на своя национален отбор.


Останаха броени месеци до Евро 2016. Ще успее ли Русия да се представи достойно във Франция?


- В момента имаме силен отбор и добър треньор. Вярвам, че всичко ще е наред и отборът ще играе добре. Пожелавам късмет на националния отбор.


И за финал: Какво ще пожелаеш на нашите читатели?


- Искам да благодаря на феновете и да им пожелая всичко най-хубаво. Вашата подкрепа е много важна за футболистите!


Интервюто взе Денис Олегов

Последна промяна на Четвъртък, 30 Юни 2016 20:32

Подобни статии (по етикети)

Свързано видео

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото