Събота, 12 Май 2012 23:15
Оценете статията
(2 гласа)

Вън боклуците от ЦСКА!

Те продадоха любовта на феновете... Не БФС и съдийските свирки спряха червените...


Знаете ли по какво си приличат Испания и България? Е, нямат нищо общо. Помните ли какво направи испанската футболна федерация през ноември миналата година, когато Жерар Пике си изкара умишлено жълт картон (пети) с цел да пропусне мача с Леванте, за да е на линия за Ел Класико? Порицаха го и го наказаха допълнително... 

 

Какво направиха Боби Михайлов и компания, когато Никифорий Първи не пусна своите орки срещу устремилите се към титлата герои от Делиормана, а вместо това им прати паленца? Нима това не е симулация? Нима е феърплей?

 

Е, срещу ЦСКА орките излязоха с цялата си мощ и победиха, а титлата вече е почти мираж за лидера в класирането...

 

Всъщност вината на Миньор е, че не подходи по един и същи начин към мачовете с кандидатите за титлата. Всичко друго е в полето на червените.Тук няма смисъл да коментираме съдиите. Херо и Христо Стоичков казаха достатъчно. Те са „лицензирани престъпници“. Дали ще се казва Ники Йорданов, Таско Тасков или ще е просто Пастата, става въпрос за откровени проститутки, които клекнаха пред евро-то на Кирил Домусчиев и рублите от „Герена“.

 

Жалкото е, че не свирките на Ники и Таско ще са виновни за титлата на Лудогорец. Да, те не отсъдиха нарисувани дузпи в полза на армейците, но това бе апогеят на една глупост, която сътвориха босовете в Борисовата градина.

 

Най-голямата вина на боклукчиите от Перник е, че в опитите си да закърпят положението задлъжняха към Кирил Домусчиев. Цифрата е приблизително 2 милиона лева. Сега кой ще ги връща? Гърнето и Праховеца не обичат операция „изваждане“. За тях е много по-лесно да бият отбой в шампионата и по този начин всичко е „пито-платено“.

 

Само след две седмици ще направим логичното заключението, че сезонът се е решил в Перник. Глупости! Не го реши дори Пастата, който се изгаври с Черноморец. Сезонът бе решен по време на комплотите срещу Славия и Ботев Враца, когато мимолетният любимец на Гърнетата и Перо Дуци Големоусти трябваше да завземе властта в ЦСКА. Сезонът се реши по време на смехотворната зимната подготовка. Сезонът се реши, когато се продаваше всичко конвентируемо. Сезонът се реши, когато се чакаха някакви хора N на брой от Удинезе. Сезонът се реши, когато бе позволено на Калоян Боксьора да прави селекция... Ето това реши крайния изход на надпреварата. Надпревара, която ЦСКА нямаше как да спечели. Не и с тези ръководители!

 

Няма смисъл да обвиняваме треньора и играчите. С оглед на наличния материал червените постигнаха максимума.

 

Това обаче не означава, че трябва да се мълчи и премълчава. Благодарение на Стойчо, Грънчов, Карачанаков, Мораес, Тошко и останалите, Гърнето и Праховеца си осигуриха временно спокойствие. Победата в Пловдив върна надеждата и феновете забравиха за миг за враждата. Те насочиха усилията, емоциите и любовта си в подкрепа на отбора. Забавиха, но няма да забравят. Затова отново е време да се извика „Вън боклуците!“. И този път викът не бива да спира!

 

Вън за онези, които продадоха ЦСКА! Да, те продадоха идеята в замяна на дълга към Домусчиев. Разбиха готов отбор, за да напълнят джобовете. Превърнаха клуба в нарицателно за некоректност, селяния и пошлост.

 

Вън!

 

Вън, защото откакто са в Борисовата градина няма един нормално организиран лагер. Вън, защото времето на мутрите отдавна отмина. Вън, защото не са забили един пирон на „Армията“, след като взеха стадиона. Вън, защото е ненормално в една трета от годината вестникарските страници да се пълнят с това ще вземе ли ЦСКА лиценз и колко са дълговете на армейците.

 

Да, БФС е пълно с некадърници. Централата е изтъкана от корупция, лицемерие, интриги, пошлост, лични интереси... Но дали щяха да спрат ЦСКА, ако ЦСКА не се бе спрял сам благодарение на бивши бодигарди, милиционери и боксьори... Едва ли!

 

PS: Днес мнозина плакаха. А други сигурно са вдигали наздравици във ведомственото им ресторантче. Да им приседне!

 

Явор Пиргов, passportbg.blogspot.com

Последна промяна на Неделя, 13 Май 2012 00:00

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото