Събота, 17 Март 2012 10:09
Оценете статията
(1 vote)

"Гърнетата" се осраха здраво!

Напоследък в медийното пространство освен името на Бойко Борисов, трайно се намесва и това на ЦСКА. След вчерашния резил в Симитли, на доста хора трябва да им е светнала вече червената лампичка и да се усетят накъде отиват нещата. На феновете наистина почна да им писва от "Титан", на които отдавна бях писал, че времето на "Армията" им е изтекло. Те обаче са се впили като пиявица в клуба и продължават да смучат и без това малкото останала кръв в тялото на ЦСКА.


Нямам представа, а и не ме интересува, дали мачът в Симитли се игра, дали е бил манипулиран или каквото и да било още, но в едно съм убеден - ЦСКА в момента е трагичен отбор. Няма какво да се търси под вола теле, просто с тези футболисти толкова. Отпадането на червените от турнира за Купата е в тяхна полза, тъй като няма да се резилят на две места. До края на първенството е ясно, че армейците няма да претърпят кой знае какви промени в игрово отношение, което от своя страна означава, че ще доиграват сезона с тези футболисти. Лошото е, че някои от младите, които тъкмо ще посвикнат с титулярната фланелка и ще направят някои добри мачове, ще бъдат изритани след това. Причината? Новата селекция, която ще бъде с още куп чужденци или родни звезди, а местата на младоците ще изстинат много бързо. 

 

Всеки може да отпадне от турнир за националната купа, не е срамно. Срамен е начинът, по който стана това. ЦСКА няма право да отпада по такъв идиотски начин, най-малкото, защото това е... ЦСКА! Които и да излязат на терена срещу скромен отбор, какъвто е Септември Симитли, дори и без треньор да бъдат, те са длъжни да победят. Моите уважения и адрмирации иначе към тима от Симитли, който заслужено продължава напред. Септемврийци вкараха хубави голове, демонстрираха добра игра.

 

През 1993 година ЦСКА отпадна от Купата от Чирпан. Е, лошо няма. Аз обаче се сещам и за едни доста срамни сезони, в които червените завършваха пети, а имаха нелоши играчи. Натам вървят нещата и сега - т.е. място извън тройката.

 

Станалото - станало. Лошото е, че собствениците от "Титан" за пореден път доказаха, че не могат да управляват такъв клуб и тотално се компрометираха. Днес бяха обявени цените на билетите за домакински мач с Монтана, който по идиотско стечение на обстоятелствата е в понеделник от 20 часа. 15, 12, 10... Това не са числа от някоя бинго зала, а цените на билетите, които едва ли някой ще плати. 

 

Колко хора ще отидат на стадиона тогава? Дали този въпрос си го задават собствениците? Може би да, ама на тях им е по гот да няма скандирания срещу самите тях, да няма публика, което в случая е жалкото. С всякакви средства те са решени на всичко, за да запазят собствения си комфорт на "Армията", който обаче е към своя край. 

 

Вместо да се засрамят и ръководители, и играчи, и да направят някакъв реверанс към и без това оредяващите трибуни, те определят безумни цени на билетите. До края на сезона домакинските мачове на ЦСКА трябва да се играят при свободен вход и онези, които срамят червената фланелка на терена, да плащат по 10 лева на всеки, който дойде на стадиона. Пък да видим и тогава колко публика ще има, това ще бъде барометърът, но... Не им стиска, това е! И още нещо - нямат и пари.

 

Преди години феновете на Шалке, а съвсем наскоро и тези на Арсенал, бяха погъделичкани от ръководството на своите клубове - бяха им върнати парите, дадени за билети за мачове, в които артилеристите и кралскосините допуснаха срамни загуби. Така се поднасят извинения, а не като качиш цените двойно! Преди дни пък станахме свидетели как привържениците на Динамо Дрезден се извиниха на своя клуб и ръководните му органи, тъй като източногерманците бяха наказани да не играят пред публика срещу Инголщад. какво направиха феновете на Динамо? Изкупиха над 30 хиляди билета и бяха пак близо до отбора, но извън стадиона. На трибуните бе пусто и имаше само знамена в жълто и черно. Купонът бе отвън - песни, факли, димки и т.н.

 

Така може и да стане в понеделник вечер в Борисовата градина, само че купонът съвсем няма да се понрави на "Титан"-ите. Пък и крайно време е да разберат, че вече не са желани на "Армията"! Малко ли са им постоянните брожения срещу тях, скандиранията, плакатите...

 

ИВО ТОНКОВ (коментарът е публикуван в Sport1.bg)

 

*Заглавието е на FanFace.bg

 

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото