Вторник, 08 Януари 2019 14:18
Оценете статията
(0 гласа)

ВИДЕО: Трябва ли някой да умре, че да се спре с това безумие!

Поредното баскетболно дерби на България завърши на крачка от фатален край. Време е да се вземат мерки и това да спре!

 

Свикнахме ли в медиите да се говори повече за скандалите в българския баскетбол, отколкото за самия него? Последният - само преди няколко часа по време на мача Левски Лукойл - Балкан, който бе опорочен. Дойде моментът да се вземат адекватни мерки. Ние няма да оставим нещата и този път така. Този път няма да мълчим.

 

Не ви ли е срам да нападате майки с деца? Изгонихте хората от стадиона и от залата ли искате да го направите? Вие нямате място там.

 

Вместо да гледаме баскетбол, трябваше да се страхуваме за живота си. Изгонихте и последния желаещ да гледат български баскетбол на живо. Ние искахме да гледаме баскетбол, а не хора с качулки, които ги е страх да покажат лицата си. През целия мач - бутилки с урина, пирони, болтове, запалки и седалки, хвърчаха към привържениците от Ботевград с цел да се стигне до по-остра конфронтация.

 

В главата бе ударен оператор от Българската национална телевизия, който спря да снима мача в последната част, а думите на коментатора в ефир бяха “Ние очевидно ще работим без една камера, защото здравето на нашите колеги е по-важно”. На сантиметър от удар в главата остана и 4-месечно бебе, а следващият път... ще бъде фатален. За това ли играем баскетбол?

 

И след като бутилките не стигнаха, феновете на Левски нахлуха към сектора на Балкан с цел да атакуват привържениците от Ботевград. Само намесата на жандармерия, която бе на входа на залата, спря разрастването до по-сериозен конфликт. Нека се “бием” на терена, а не на трибуните!

 

От БК Балкан искаме да попитаме:

 

Кой провери охраната на мача при наличието на информация за две агитки и всички инциденти от миналата година? Могат ли само едни стюарди да удържат две агитки, които са на разстояние от няколко метра. Надеждна ли е тази охрана от фенове на Левски?

 

Буферната зона отговаряше ли на изискванията?

 

Какво ще направи след случилото се Българската федерация по баскетбол, която от 1 септември 2018г. въведе нови  правила за баскетболна зала, гласящи:

 

2.3. Не се допуска човек да:2 а. хвърля предмети или вещества, или да запали такъв предмет или вещество;

 

б. действа агресивно по начин, който може да застраши сигурността, общественото здраве, обществения ред, безпрепятственото продължаване на мача или репутацията на Българска Федерация Баскетбол и /или клуба – организатор или участник в събитието;г. действа по начин, който може да доведе до насилие, расизъм, религиозни спорове или ксенофобия или заплашва живота или сигурността на други хора;

 

ж. по време на мачовете стои на място, което не е зона за зрители или зона посочена в акредитацията или билета, включително всички изходи, коридори и зоната около баскетболното игрище.

 

Как феновете на Левски Лукойл бяха допуснати да влязат с бутилки на мача, а всички останали зрители в залата бяха щателно проверени?

 

Къде беше отговорникът по сигурността на клуба домакин още при първата хвърлена бутилка?

 

В такава обстановка ли трябва да протича един баскетболен мач?

 

За такива ли пълни зали мечтаем - с агресия и насилие?

 

Ще допуснете ли същите лица на следващия мач? Това ли са Вашите фенове?

 

Кого атакуват феновете на Левски 2014 Лукойл - майки с деца ли? Защото агитката на Балкан се състои от хора на всякаква възраст. Това е публиката, която подкрепя националния отбор на България. Това е публиката, която няма проблем при гостуването си в нито една друга зала.

 

Миналата година увисихте бесило над нас, а тази година ще ни убиете ли?

 

Последствията
Последствията са пагубни и само, който не е гледал мача, не е видял страха от случващото се в очите на зрители, играчи, служебни лица и деца. Защото нашите деца бяха сред феновете на Балкан, а вашите гледаха с Вас спокойно от ВИП ложата на зала “Универсиада”. Не можем да останем безразлични към сълзите в очите на децата ни, които няма да дойдат на следващия мач. Или може би това е целта?

 

Едно е сигурно - феновете на Балкан са доказали безрезервната си подкрепа към отбора и на следващия мач ще бъдат двойно повече, от това ли Ви е страх? Защото така се обича БАЛКАН! А не, както го правите вие.

 

Обръщаме се към БФБ и НБЛ с молба за адекватно наказание и възможно най-строги мерки в следващия мач! Настояваме виновните да понесат последствията си, защото следващият път краят може да е фатален!

Последна промяна на Вторник, 08 Януари 2019 14:24

Подобни статии (по етикети)

Свързано видеоНапишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото