Четвъртък, 20 Декември 2018 18:13
Оценете статията
(1 vote)

В Левски изглежда "всичко е точно"

В клуба сякаш нехаят за притеснителните новини извън терена

 

Последните дни са доста турболентни в Левски извън терена, като на фона на последните информации, игровата криза изглежда малък проблем в клуба.

 

Големите задължения (над 18 млн. лева) не бяха тайна за никого, но ръководството създаваше впечатление, че се работи по погасяването им.

 

В същото време средства за привличане на играчи и огромното им за нашите стандарти възнаграждение не се щадяха. В последната седмица обаче започнаха да се появяват новини за задължения, съпроводени от конкретни срокове за плащането им. И - съответно - евентуални санкции, ако това не се случи.

 

Фирмата "Титан 77" иска клубът да бъде обявен в несъстоятелност. Варненският Черно море си търси 200 хиляди лева от трансфер на Мехди Бурабия и то с право, а НАП чака спешно 2 милиона.

 

Естествено, докато Спас Русев започна коледната си ваканция в някоя топла страна, яснота около притеснителните за "сините" фенове новини трябваше да внесе изпълнителният директор Красимир Иванов.

 

Той представи нов генерален спонсор в клуба - голяма букмейкърска компания, чието лого ще бъде на "сините" екипи от 2019-а.

 

След официалната част, директорът говори пред медиите, а по думите и държанието му, сякаш в клуба "всичко е точно".

 

Той знае за задълженията. Той е наясно с финансовото състояние (оставаше и да не е). Всичко е спокойно и по план.

 

Това са все изречения излезли от устата на Иванов. Човекът, който движи нещата на "Герена" не пожела да разкрие детайли около конкретни суми и срокове.

 

Създаде впечатление, че няма нищо притеснително в тези задължения и времето, с което клубът разполага, за да ги плати.

 

Общо взето "всичко е точно".

 

Ситуацията напомня на тази в другия столичен гранд преди няколко години, когато се стигна до фалита на ЦСКА и пращането на "червените" в амaтьорския футбол. Един друг ръководител - Александър Томов, все повтаряше, че "всичко е точно, ясно и прозрачно", докато... не бе пратен клубът в аматьорския футбол.

 

Иванов естествено бе попитан как ще коментира дали е възможно да се повтори това, на което в типичния си небрежен стил заяви:

 

"В момента не обсъждаме подобен вариант".

 

А все пак събитията от "Българска армия" не бяха толкова далеч във времето.

Последна промяна на Четвъртък, 20 Декември 2018 19:02

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото