Събота, 08 Декември 2018 09:37
Оценете статията
(0 гласа)

Добре дошъл, Павел Колев! Само с дузпи обаче няма да стане

Левски обяви, че на „Герена“ идва силният човек в БФС преди... три мача. Защо същият е все още на работа във футболната централа е напълно неясно. Как се прави в белите страни ни показаха испанците преди световното първенство, когато изритаха от националния отбор Хулен Лопетеги, защото вече се беше договорил с Реал. По-късно му биха шута и от Реал, но затова в края.

 

Да се ровим в тинята на футболното ни блато винаги е било безсмислено. Има един факт, който обаче не е за подминаване – във всеки един от трите мача, които Левски изигра след обявяването на гръмкия трансфер на Колев, съдиите свирят дузпи за „сините“. Една от тях – срещу Ботев (Враца) за строполясването на Белаид, бе смехотворна. Вчерашната – срещу Септември за сгромолясването на Горанов, беше отвъд скандалното. Ако тези две ситуации са дузпи, за ЦСКА срещу Славия трябваше да има около 23 наказателни удари. А за Славия поне 8.

 

Всъщност в тази насока Колев няма какво да променя особено. Левски винаги е бил непоклатим хегемон в подреждането по съдийски аванти. Дори и по времето на игото на Лудогорец в последните години. Та нека се сетим за въстанието на четника Тити Папазов, когато дори правоверните левскари спряха да броят грозните аванти за любимците си, когато само в рамките на няколко поредни срещи станаха над десет. Разликата между Разград и „Сухата река“ е, че „зелените“ осъзнават абсолютното се господство и приемат гнусните подаръци за даденост. И не говорят много-много по темата.

 

На „Герена“ обаче умрат да се правят на ощетени. Наглост, водеща до непрестанна прокоба. Ето ви пример – след шамара от Ботев (Враца) синият аятолах Томислав Русев опищя орталъка, че дузпа, като тази срещу Левски нямало да се свири на „Лудогорец Арена“ и на „Българска армия“. Съвсем нагло постави знак за равенство между гювечарите от Делиормана и постоянно и тенденциозно ощетяваните армейци. Вчера аятолахът обяви дузпата за Левски за „50 на 50“. Срам!

 

Лошата новина за Левски, освен че в три мача, от които трябваше да вземе задължителни 9 точки, а остана с едва 4, е че Колев ще трябва да се понапрегне доста, за да сложи нещата в клуба в ред. Само с дузпи-невидимки няма да стане, това се разбра. Големият майсторлък, който Колев обаче трябва да прояви, е вписването при старите директорски кучета на „Герена“. Които не обичат много-много разни външни, пък макар и правоверни левскари, да им се месят в работите. Помните ли как един от тези шефове искрено се забавляваше при 1:3 от Ботев (Враца)? Дали пък вече не са разработили план „Лопетеги“ и на месията Колев?

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото