Сряда, 08 Август 2018 21:34
Оценете статията
(0 гласа)

Няма отпуски и ваканции, а любов към играта и към клуба

"Останаха два български отбора в евротурнирите. Без съмнение - двата най-добри у нас. За единият още има хора,които се заяждат дали е червен или оранжев. А за другия - дали някога ще излезе от същността си на лабораторен експеримент.

 

 

Вижте обаче един ФАКТ.

 

Независимино, че в момента е пикът на пика на отпускарския сезон, утре на мача между ЦСКА и Копенхаген се очакват около 25 000 зрители! Значи - няма отпуски и ваканции, а любов към играта и към клуба. Със сигурност, ако този мач беше в началото на септември, на "Васил Левски" щеше да има близо 40 000.

 

 

Едно важно уточнение. Утре на националния стадион ще има ФЕНОВЕ, а не обикновени ЗРИТЕЛИ, дошли да гледат гостуващия отбор.

 

 

Така беше дълго време на "Васил Левски", когато бутиковият отбор на Лудогорец играеше евромачовете си там. Логично. Няма как Пепеляшка да стане Принцеса за една нощ.

 

 

Затова - утре игрят и ЦСКА, и Лудогорец, но огромният фокус на интереса е на "Васил Левски". Другият двубой е в миманса. Защо? Защото, въпреки, че вече стана 7-кратен пореден шампион (уважение за това), Лудогорец няма как да прескочи липсата на сериозна футболна история, географско местоположение и харизма.

 

 

Тук той просто е обречен. Няма никакъв шанс локалната обществена значимост на този проект да бъде трансформирана в национална обич. Както се казва - виновни няма.

 


Другият отбор. Дали е 100, 98 или 91,5 процента ЦСКА, утре на мача на "червените ще има десетки хиляди. ФЕНОВЕ! Хора, обнадаждени, че любимият им клуб се зевърна в Европа, че е водач в класирането. Колкото и още нищо да не значи това. Тези хора не отиват да гледат Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал или ПСЖ. Те отиват да гледат ЦСКА и покрай него, който играе с ЦСКА. А не обратното.

 

 

Това са законите на футбола и футболната обич. Останалото са офиси, папки, документи. И силните бизнесмени на деня. Тях руската рулетка винаги ги върти. Неизбежно.

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото