Петък, 13 Юли 2018 15:06
Оценете статията
(2 гласа)

Ел Маестро се справи като истински виртуоз

След еуфорията около завръщането ни в Европа, след като малко отпочинахме, поехме си глътка въздух и след като попрегледах мача, ето и какво видях аз.

 

Генерални изводи от този мач не можем да си правим, най-малкото защото ще имаме поне още две попълнения в предни позиции, с които съм сигурен, че ще изглеждаме далеч по-опасни в атака. 

 

Снощи на Ел Маестро му се наложи да оправдава името си и той се справи, като един истински виртуоз. Пускането на 17-годишния Антов в сърцето на халфовата линия беше доста смел ход, но се оказа оправдан. Момчето се справи повече от добре за непривичния и отговорен пост, който зае в този мач. 

 

Огромен мач и за Черниаускас. Не е добър атестат, когато вратарят ти е бил един от най-добрите на терена, но без добър вратар, всеки отбор в днешно време е обречен. Показателно е и ако погледнем Световното първенство. Субашич, Лорис, Куртоа и Пикфорд са в основата отборите им да са в голямата четворка. А и вижте всички световни шампиони в миналото. Всеки е разполагал с фантастични вратари. Ние в момента имаме трима отлични на този пост и от тази гледна точка съм спокоен.

 

В защита не изглеждахме много добре, с изключение на беговете, които затвориха всички постъпи и Терците правилно се ориентираха по едно време да пробиват само през центъра. Евала и на Тиаго. Не само за гола.

 

Ролята му на фалшива деветка не даде особен резултат, но се нагърби в ключов момент от мача и в крайна сметка го реши.

 

И за да не разводнявам повече...

 

Продукцията като цяло не беше добра, но го отдавам на голямото напрежение. Беше изключително важно да се завърнем с победа и да придобием нужното самочуствие за предстоящите битки. Хареса ми и какво каза Ел Маестро след мача: „Не заслужавахме да вкараме повече голове” и „По-добре да победим в 5 мача с по 1:0, отколкото един с 5:0”. Човекът е реалист и виждам, че е напълно наясно с потенциала на играчите. 

 

Вярвам в него и съм щастлив, че имаме треньор, който има изключително разчупено виждане за играта. Не се притеснява да експериментира и съм сигурен, че снощи Рига бяха изненадани от състава и от начина ни на игра.

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото