Сряда, 23 Май 2018 10:23
Оценете статията
(0 гласа)

21 нови сини и пак недостатъчни

Всичко това се случва, защото сините все още нямат работещ клуб

 

В края на сезона се видя резултатът от разточителната и недалновидна трансферна политика на Левски. 

 

За мача днес с ЦСКА сините се чудят кои да играят централни защитници и кой да бъде десен бек. Всичко това в кампания, в която на „Герена“ акостираха 21 нови играчи?! Въпреки че е представител на италианската школа, Делио Роси се остави да участва в сгъстен цикъл от двубои само с трима централни защитници. През зимата сините още имаха в състава Димитър Пиргов и Георги Ангелов. Нито един обаче не бе оставен за пожарна ситуация като тази в момента - първият бе продаден за символична сума на Ботев, а вторият преотстъпен на Витоша Бистрица.

 

Сега титулярите Яблонски и Ейолфсон изгърмяха с картони, а Роси разполага за ядрото в ариергарда единствено с чудото Аймен Белаид. Качествата на тунизиеца са ясни отдавна, видяха се и в гостуването на Лудогорец. Не са много атаките, които спря, но за сметка на това веднъж нацели сглобката зад Митрев, а при втория такъв опит вече бе безпощаден – летящ плонж, неспасяем удар с глава, горна греда и тупнала топка зад голлинията…

 

В момента сините са и без десен бек – цяла година Милош Цветкович е без алтернатива – в негово отсъстване биваше преквалифициран Прохазка, в редки случаи на този пост бе ползван Ивайло Найденов. В настоящата ситуация се вижда и как прибързано бе освободен португалецът Афонсо Фигейредо, който бе под наем от Рен. За предстоящия мач левият бек щеше да свърши работа. Отново синя недалновидност… Сега Делио Роси ще трябва да запушва дупки на 3 от 4-те поста в отбрана. И всичко това на фона на лукса цяла пролет по 3-4 чужденци всеки мач да бъдат извън групата – Нелуц Рошу, Антони Белмонт и Ривалдиньо почти не помирисаха терена (първите двама са в тима още от лятото). Колко пари струваха на клуба? Ако към тях прибавим и триото Аденижи, Нар и Сандберг, които тренираха за здраве от август до ноември, но прибираха големи заплати, то сумата, изхвърлена в канала, не е никак малка.

 

Добрата новина за Левски е, че дори и при евентуална загуба от ЦСКА тимът ще държи в ръцете си третото място, което праща на бараж за Лига Европа. Това е така, защото има по-добри показатели в преките двубои с Берое.

 

И между другото – ако трябва да се отчете има ли прогрес спрямо миналата година, или няма – нещата година по-късно май са си постарому въпреки „звездните имена“, подвизаващи се на „Герена“. Месец май е и докато част от съперниците вече са в почивка, то сините се стягат за бараж за Лига Европа. Който на всичкото отгоре още не е сигурен. Напредък имаше в турнира за купата, но и там в крайна сметка резултатът е калъфка и огромно разочарование. Миналият сезон беше с евтини играчи и треньорски щаб. Този бе със скъпоплатени чужденци и екип от италиански наставници. Резултатът е същият, или, иначе казано – сините пак са доникъде. Трябва да се отчете, че като игра са малко по-добре. Но с толкова изсипани средства оставаше и при нея да бе отчетен регрес.

 

Всичко това се случва, защото сините все още нямат работещ клуб. Като направят такъв, ще имат и балансиран отбор. В момента ситуацията на всички нива е такава, каквато е между Роси и играчите – трябва преводач. Със знаци и жестове не става.

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото