Сряда, 16 Май 2018 09:03
Оценете статията
(1 vote)

Благодарим ти, Бояне, че те има!

Не съм алпинист, не съм планинар, но се възхищавам на хората, "изкачили" своите върхове в живота. И на фона на случващото се с Боян Петров, един изключително уважаван за мен човек, аз няма да му кажа "Сбогом". Защото мъртъв е този, който е забравен.

 

Ракът не го уби, не го уби и онази кола край Кресненското дефиле. Диабетът не го спря да изкачва "своите" върхове . А за по-малко запознатите - той дори не е професионален алпинист, а изследовател-зоолог.

 

И въпреки това с крачките си към "върховете"  той вдъхновява мнозина - дава сили,вяра,надежда. И от такива хора имаме нужда - които да са пътеводна звезда, пример за подражание или просто хора, с които се гордеем и на които се възхищаваме. Защото може да не изкачим много планински върхове в живота си, но ако "изкачим" личните си върхове, ще знаем, че постигнатото от Боян Петров не е било напразно.

 

Всъщност той не е загинал там, под върха. Кой знае-някой ден може да се върне по-жив отвсякога - в мечтите на някое дете, в крачките на прохождащ алпинист или просто в целеустремеността на човек да се бори с живота и да стига до "своя връх". Не говорете за него в минало време.

 

Благодарим ти, Бояне, че те има!

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото