Сряда, 08 Ноември 2017 21:39
Оценете статията
(1 vote)

Истината за Sportal.bg

1. Собственик на "СПОРТАЛ.БГ" АД са Ангел Стоянов Шишков (44-ти набор) с 990 бр. акции и Стилян Ангелов Шишков (72-ри набор) с 10 бр. акции. Както може да се досети човек, двамата са баща и син. #СтилянАнгеловШишков е член на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на дружеството, а баща му – прокурист.

 

2. Бащата е известен професор, завеждащ катедра в НСА до 2006 г. и бивш директор на треньорската школа в БФС до 2007 г.

 

3. Стилян Шишков преди години е бил футболист, минал през юношеските формации на ЦСКА и фен на клуба. Не е имал значима футболна кариера впоследствие.

 

4. Стилян Шишков влиза в Управителния съвет на ПФК „Левски“ АД заедно с Иво Тонев в края на 2011 г. и е представен от Батков като Изпълнителен директор, отговарящ за маркетинга.

 

5. Напуска УС на ПФК „Левски“ АД през април 2013 г.

 

Да обобщим – юноша и фен на ЦСКА и 2 години и половина управлява при сините. Дотук ок, но да видим по-нататък:

 

6. Лесно е да се предположи, че Стилян Шишков има интереси в бетинг индустрията – чрез дружествата БЕТ БЪЛГАРИЯ ООД и ПОКЕР.БГ ЕООД.

 

7. През 2013 г. СПОРТАЛ.БГ участва в търг за покупката на „НЕТ ИНФО“ АД (vesti.bg; abv.bg и други) като според публикация в bivol.bg (https://bivol.bg/sportal-netinfo.html) сумата е между 10 – 15 млн.евро. Както става ясно от публикацията, официалните отчети на спортал.бг не говорят за такава финансова възможност за финансиране на сделката. За сметка на това, по източници на Бивол зад офертата стоят капиталите на т.нар. „банкер“ Цветан Василев и австрийски фонд Mezz. По онова време Цветан Василев и Пеевски бяха дружки и имаха огромна медийна група, работеща за целите им. Отново според статията на Бивол: „под прикритието на журналистиката, тези медии се използват основно за търговия с влияние в защита на бизнес интересите на собственика им.“.

 

8. Част от рекламите в спортал през годините, а оттам и приходите им идват от букмейкърите Betfair и Bet365. Няма нищо лошо в това, просто са ги рекламирали, когато дейността на двата букмейкъра е била незаконна в България, респективно приходите от рекламата им са приходи от рекламиране на незаконна дейност.

 

9. В публикации от периода, когато Стилян Шишков е изпълнителен директор на маркетинга в подуене, излизат информации за разследване срещу бащата и сина във връзка с издаването на треньорски дипломи. Разследването обаче било замразено.

 

Мисля, че всички сме разумни и интелигентни хора, и лесно може да се навърже зависимостта. Сянката на модела #КОЙ върху всичко случващо се около клуба ни, и е съвсем реална и стряскаща. Врагът разполага със значими ресурси и не се свени да ползва всякакви методи. Може би трябва и да му благодарим, че покрай ЦСКА се научихме да разбираме от право и финанси, че ставаме истински граждани на държавата, че се опитваме да отстояваме правдата.

 

Та така, приятели, търсете фактите, ползвайте разума си и не позволявайте на изметта да ви манипулира. Know your enemies! 

 

Ние сме ЦСКА и правото е на наша страна!

Подобни статии (по етикети)

Напишете коментар

Екипът на FanFace.bg не носи отговорност за мненията на читателите, изказани под публикациите в сайта. Въпреки че сме изключително плуралистични и демократични, си запазваме правото да заличаваме коментари, които са в разрез със законите на Република България. Призоваваме ви да ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА! Имаме прекрасна азбука, използвайте я!

Защитен код Обнови

Обратно в началото