Неделя, 07 Юни 2015 09:31
Оценете статията
(0 гласа)

Сектор "Г" се връща за Черепа си

НОВ ДЯДО ИВАН ЩЕ СПАСЯВА ПЕТОЛЪЧКАТА

 


Когато комунизмът се опита да създаде нещо в материалната сфера, след време то се свлича под напора на природни и икономически закони. Но „опиумът за масите", налаган от пропагандата, с парите на държавата и в прослава на партията, дълго след това е пречка за естествените закони.

 

Пример за такова натрапчиво наследство от фалшивия свят, са и нашите футболни съперници. Те нямат свое име, но пък са готови по всяко време да вземат друго, за да могат да са на стадиона и да крещят своето кретенско КЗЛ и К-р за Лефски...

 

Виждаме как кремълският труп пак се раздвижва. Нов дядо Иван се задавал, в петък може пак да налуе чизмите, и да накриви петолъчката. И ако сделката с Комарджията наново стане, тази сбирщина, без чест и достойнство, бързо ще забрави довчерашните си спасители, които също боготвореше. Сред тях все още са социалдемократът Паниковски, якият мултимилионер от държавна сигурност Омуртаг Манджуков, също и активистът на дпс Инджов баба..

 

Самите ние си имаме достатъчно дертове за оцеляване, но пасмината непрекъснато ни предизвиква. Ето какво може да се прочете в последния унизитилно звучащ призив на феновете им, към запътилия се към апетитините бази собственик на българската футболна комаржийница. Пък ако си спомняте, Черепа бе натирен от сектора като „говедо" и „продажен лефскар", ама това си влиза в "честта и достойнството".

 

Сега той е пак e г-н Божков. В ролята на ходжата, пред когото коленичат и се молят хиляди дучета и дучеобразни същества.

 

Не че в това има нищо фатално за стогодишната народна любов, но трябва да има напомняме кои са, откъде са и къде ги чакат с най-голямо нетърпение.

 

Ето един цитат от фелациото им към поредния кандидата за червената пералня.

 

/ А защо пак намесват нашия клуб? Ами търсят си белята, свинчугите.../

 

 

------------------------

 

 

"Това е клубът на Българската армия, основан от български офицери, а не милиционери"

 

"Нека всеки разбере, че нашият клуб е създаден от победители и достойни хора. Мъже на честта и делата" ...

 

----------------------------------

 

Миличките, а толкова им се иска да е така! И те да си имат своята „Могилка", да могат там да изпишат четливо имената и на своите „победители и достойни хора".

 

Но пък нали ще минат свободни граждани покрай тяхната „незнакомая въйсата" и какви имена на основатели ще прочетат"?

 

----------------------------

 

Ген. Боян Българанов, член на ЦК на БКП. Един от основателите на народната милиция през 1945 г....

 

Ген. Добри Джуров – бивш партизански конандир, в първите години на свободата началник на стоичната народна милиция.

 

Ген. Здравко Георгиев – политически командир на партизанския отряд Чавдар, след 9 дептември главен организатор на мъченията в подземията на държавна сигурност на Лъвов мост, зам. министър на мвр, девет години началник на футболния клуб „Спартак". След което е преместен за първи заместник на Добри Джуров в мно, в продължение на 17 години е началник на футболен клуб цдна...

 

Петър Михайлов – пръв помощник на Здравко Георгиев при мъченията, доказано сред физическите убийци на карикатуриста Райко Алексиев. След това е назначен за директор на централния затвор, става председател и на квартални отбор Спортклуб, когото прекръщава на „Септември" в чест на победоносния партизански месец. Един от тримата „чавдарци", подписал обединителния протокол на 5 май 1948 година...

 

Още искате ли? „Победители и достойни" червени мишоци, готови да лижат всеки подаден червен задник. За да показват, че са живи. Но щом на онази голяма петолъчка от върха на партийния дом намериха мястото – в музея на тоталитаризма в кв. Изток, ще дойде и вашият ред. Най-добре е от там да очаквате следващия Дядо Иван.

 

Драго Драгоев - Драгой

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото