Сряда, 22 Май 2019 15:25
Оценете статията
(0 гласа)

Ветко Арабаджиев раздавал подкупи във Формула 1

Сагата с обвинения за данъчни манипулации и пране на пари на стойност десетки милиони хотелиерски бос Ветко Арабаджиев се разраства лавинообразно, разкрива Lupa.bg.

 

Прокуратурата на Люксембург разследва сигнал за неправомерно усвоени близо 2 млн. евро от бивш служител на базирана в страната-джудже международна компания, свързана с отбора от Формула 1 „Лотус“.

 

Публично известно е, че първородният наследник на Ветко – Владо Арабаджиев, направи няколко теста с болидите на несъществуващия вече отбор „Лотус“ в Абу Даби през 2010 г. 

 

Притежаваният от офшорката „Джени Капитал“ тим фалира скандално няколко години по-късно като остави куп необслужени задължения и беше изкупен от гиганта „Рено“.Според люксембургската преса марката е била в практическа несъстоятелност още от времето, когато Владко се опитваше да пробие във Формула 1 чрез нея. Чрез фирми на Ветко Арабаджиев люксембургците са били захранени с колосални суми от порядъка на 5 милиона евро чрез данъчна врътка, а историята започва да се разплита, след като един от финансовите директори на офшорката духва за ЮАР със солидна част от парите – около 2 млн.

 

Разследването е още в съвсем начална фаза, но със сигурност бившият месар и агент на Държавна сигурност Ветко ще трябва да покаже произхода на парите за щедрото спонсорство.Иначе пробивът на известния плейбой Владо Арабаджиев във Ф1 така и не се осъществи и той продължава да кара в картинг сериите в Германия. 

 

Наскоро 35-годишният пилот се раздели с майката на синовете си -  бившия модел Ралица Тошкова. 

 

Преди години наследникът имаше афера с плеймейтката Николета Лозанова и с джобното фолк-изкушение Мара Отварачката.

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото